Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив продължава със запазената марка 1:0, този път срещу Черно море

25 октомври 2024, 18:37 часа • 448 прочитания

С познатия резултат от 1:0 Ботев Пловдив победи Черно море в едно от дербитата от 13-ия кръг в Първа лига. Вини Трибуле донесе трите точки на "канарчетата" с попадение още в 6-ата минута. Това е осмата победа на Ботев с този резултат от началото на сезона. 

"Канарчетата" спечелиха дербито с Черно море 

Домакините поведоха в резултата още в 6-ата минута. Вини Трибуле бе точен от близка дистанция след неразбирателство в защитата на Черно море. В следващите минути двата отбора трудно достигаха до голова ситуация пред противниковата врата. В 34-ата минута гостите бяха близо до изравнителния гол, но ударът на Росен Стефанов срещна страничната греда на Ханс Бернат. Минути по-късно стражът се намеси, за да отрази изстрел на Мартин Милушев.

Първото интересно положение през второто полувреме дойде в 52-рата минута, когато Атанас Чернев пропусна добра възможност да удвои преднината на Ботев. След точно час на "Колежа" Ивелин Попов пробва далечен удар, който бе извън очертанията на вратата. Малко след това ВАР се намеси за потенциална игра с ръка, след като удар с глава на Атанас Чернев се отби в защитник на гостите, но не и в ръката му, за да бъде отсъдена дузпа.

В 74-ата минута Клаудиу Кешерю направи сериозен пропуск в позиция сам срещу вратаря, но за това спомогна и ужасният терен на стадион "Христо Ботев", от който топката отскочи по доста странен начин. В добавеното време центриране на Асен Дончев в наказателното поле бе засечено от Калкан, но топката излезе в страни от вратата. Така "канарчетата" се поздравиха с победата.

Преди мача Ботев водеше на варненци само с 3 точки в общото класиране, но вече увеличи преднината си на 6 пункта, общо 28 в 12 срещи. В предния кръг пловдивчани победиха Славия.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес