Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив надхитри ЦСКА 1948, златна резерва е герой (ВИДЕО)

29 септември 2024, 18:11 часа • 1298 прочитания

Ботев Пловдив надхитри ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в интригуващ двубой от десетия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира появилият се от скамейката Алекса Мараш в 84-тата минута. По-рано негов гол не бе признат. "Червените" пропуснаха няколко добри шанса и могат да съжаляват за поражението.

Ботев Пловдив надхитри ЦСКА 1948

През първата част възпитаниците на Душан Керкез владееха повече топката, но домакините бяха по-опасни. Най-интересната ситуация се разви в 18-ата минута, когато Сердюк бе изведен сам срещу Бернат. Централният нападател обаче не успя да преодолее стража. В края на полувремето "канарчетата" не съумяха да материализират хубава атака.

ОЩЕ: "Предложих Гонзо първо на ЦСКА, а после опростих дълг, за да премине в Левски" (ВИДЕО)

Наско Сираков

Отмениха гол на Ботев Пловдив

След почивката украинецът Сердюк направи голям пропуск. Той засече пас на пробилия отляво Кирилов, ала шутира високо над целта. "Червените" продължаваха да бъдат по-активни, но не можеха да оползотворят натиска си. В 71-вата минута гол на Мараш не бе признат заради засада на Укаки в хода на нападението.

Попето с хубава асистенция, Мараш - герой

В заключителната фаза на редовното време обаче нямаше какво да спре тарана. Основен принос не за пръв път през сезона имаше Ивелин Попов, който направи асистенцията. Така Ботев Пловдив се изкачи до четвъртото място с 19 точки, а ЦСКА 1948 заема седмата позиция с 13 пункта.

ОЩЕ: Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес