Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив изхвърли Марибор от Лига Европа и си уреди среща с Панатинайкос (ВИДЕО)

18 юли 2024, 23:13 часа • 2485 прочитания

Ботев Пловдив пропусна да победи Марибор в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа, но въпреки това „канарчетата“ продължават напред в турнира. Срещата бе изключително динамична като завърши при резултат 2:2.

Пловдивчани изоставаха в резултата с 0:1 до 48-ата минута, но с попадения на Кристиан Нвачукву и Антъни Уджа направиха пълен обрат в срещата. Десет минути преди края на редовното време обаче Марибор успя да изравни.

Все пак футболистите на Душан Керкез удържаха на натиска и след победата си с 2:1 в Пловдив си гарантираха участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа, където ще срещнат гръцкия гранд Панатинайкос.

Марибор поведе с ранен гол

Двубоят започна с натиск на домакините, но Ботев отправи първия точен удар още в третата минута, когато Самуел Акере стреля силно, но право в ръцете на вратаря на съперника. Малко по-късно Йосип Иличич отправи опасен удар, който обаче отиде от външната страна на мрежата.

В 13-ата минута Марибор стигна до гол. Иличич намери отлично Ян Репас пред наказателното поле на Ботев и той с мощен удар в долния ляв ъгъл на вратата матира Матвей Игонен. В следващите минути темпото на терена поспадна като двата тима не създадоха много чисти положения.

Ботев отправи опасен удар в 37-ата минута, когато Акере нахлу по левия фланг и навлезе към центъра. Ударът му от границата на наказателното поле обаче бе спасен от стража на домакините.

Малко по-късно Марибор можеше да поведе след куриозна ситуация, при която опит за центриране на Иличич се отклони в крака на Йонас Там и замалко да влезе в мрежата на „канарчетата“, но излезе в корнер.

Ботев направи пълен обрат за 12 минути

🟡⚫ Ботев елиминира Марибор след 2:2 на реванша в Словения. ✊ „Канарчетата“ са напред с общ резултат 4:3. 📍Следваща спирка: Атина

Posted by Botev Plovdiv on Thursday, July 18, 2024

В самото начало на второто полувреме Ботев успя да изравни. Влезлият като резерва на почивката Кристиан Нвачукву получи отличен пас в наказателното поле на Марибор и с плътен удар прати топката в мрежата на домакините.

Попадението подейства страхотно на Ботев и в 60-ата минута „канарчетата“ направиха пълен обрат. Кристиан Нвачукву намери Антъни Уджа фронтално срещу вратата и новият нападател на пловдивчани с мощен удар не остави шансове на вратаря.

Малко по-късно Уджа отново се озова на добра позиция, но не успя да се разпише за втори път в срещата. Марибор вдигна оборотите и в 77-ата Арнел Якупович стреля силно, но покрай вратата. Последва удар на Милец, който също мина встрани от целта.

Натискът на Марибор даде резултат и в 80-ата минута домакините изравниха. Божич намери отлично Етиен Бугре в наказателното поле на Ботев и той от близка дистанция се разписа за 2:2. До края на срещата повече попадения не паднаха и след общ резултат 4:3 в двата мача в полза на пловдивчани те продължават напред в Лига Европа

Онзи ден пък Ботев Пловдив продаде свой талант в клуб от Серия А за сериозна сума.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес