Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов в компанията на Стоичков: Ще направим стадиона на Марица! Досега нямам неизпълнено обещание

08 септември 2024, 14:39 часа • 14099 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и футболната легенда Христо Стоичков откриха нов спортен комплекс в квартал "Кършияка" в Пловдив. Двамата обявиха, че родният клуб на Камата Марица Пловдив ще продължи да съществува, като дори ще има реновиран стадион.

Спасяват родния клуб на Стоичков с 300 000 лева

Марица Пловдив бе на ръба на фалита, след като не можеше да си плати сметките за ток и вода. Сега обаче са осигурени 300 000 лева, с които клубът ще продължи да съществува. Парите са осигурени с лични срества на заместник-кмета на Пловдив Владимир Темелков.

Бойко Борисов обеща 10-11 млн. лева за стадиона на Марица

Иначе Борисов обеща на Марица Пловдив, че ще им оправи стадион "Марица", като реновирането ще струва около 10-11 млн. лева. "След стадиона на Ботев и след стадиона на Локомотив, да не ни гледат накриво хората на Марица, ще им направим стадиона", каза Борисов.

Бойко Борисов и Христо Стоичков, Марица Пловдив

Борисов нямал неизпълнено обещание

"Ще струва към 10-11 милиона. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал...", добави още бившият премиер пред медиите в Пловдив. Освен от Стоичков, Борисов бе посрещнат и от легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

Борисов, Стоичков и Йовчев се снимаха с деца от школата на Марица. "Вярвам в тези деца, вярвам в тези треньори", каза Христо Стоичков. "Ицо, щом си дойде, да води децата, по една тренировка на месец, да те пипнат на живо", допълни Борисов.

В началото на май Марица Пловдив изпадна от професионалния футбол и остана без собственик, което остави клуба с несигурно бъдеще.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес