Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Величков постави важни въпроси след резила срещу Северна Ирландия

16 октомври 2024, 12:05 часа • 2972 прочитания

Бившият футболист и треньор Бойко Величков, който е сред най-активните деятели в българския футбол, повдигна важни въпроси след тежката и унизителна загуба на националния отбор от Северна Ирландия с 0:5. Величков, който от лятото работи като спортен директор в Пирин Благоевград, иска да знае кой и как работи за бъдещите футболни успехи на България.

Кой и как подготвя бъдещите футболни успехи на България?

Бойко Величков е популярна личност от телевизионния екран, където редовно гостува по време на коментарни студиа за мачове от българския футбол. Той следи отблизо развитието на играта у нас, като има изразени силни позиции за това какво трябва да се промени, за да настъпи положителна помяна в родния футбол. Макар и да не адресира въпросите си, те изглеждат насочени към Българския футболен съюз.

Бойко Величков

Само с желание не става - трябва и качество

"Дългосрочното развитие изисква работеща система. От воля, правила, отговорност, последователност, качество… Желанието за успех не замества качеството! Кой и как подготвя бъдещите футболни успехи на клубно и национално ниво?!? Доста важни въпроси…", написа Бойко Величков в личния си профил във Фейсбук.

Кой дължи отговорите?

А на тези въпроси вероятно отговор дължи президентът на футболната централа Георги Иванов - Гонзо, който пое кормилото през месец март. Преди това Гонзо бе и технически директор в БФС, отговарящ пряко за развитието на националните отбори. Той постави като цели спечелване на групата в Лигата на нациите и класиране за Мондиал 2026, но и двете изглеждат трудно постижими на този етап.

ОЩЕ: Илиан Илиев каза от какво зависи бъдещето му в националния отбор

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес