Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боби Михайлов не иска пак да се кандидатира за президент на БФС, но подготвя заместници

13 ноември 2023, 21:02 часа • 5571 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе отношение по нашумялата тема около двубоя на националния ни отбор срещу Унгария. Бившият вратар даде своята версия за хронологията на събитията и призна, че не мисли отново да се кандидатира за президент на родната централа, но си подготвял заместници.

"Мен не ме е страх": Версията на Боби Михайлов

"Имахме писмо от СДВР, че се очакват протести на стадиона и извън стадиона. Няма нищо общо дали ме е страх. Мен не ме е страх, цял живот съм бил вратар, после президент на БФС - все горещи и ветровити места. С това писмо бе запозната УЕФА, ние не можем да вземем решение. Не съм в състояние да местя мачовете на УЕФА. И заради това УЕФА даде мачът да се играе в Пловдив. Той е пред взимане на категория 4. Унгарската федерация бе съгласна, както и ние. Имахме договор с предишния кмет и плащахме минимален наем", заяви Михайлов в интервю за БНТ.

ОЩЕ: Боби Михайлов проговори: Ако получим отказ за "Колежа", УЕФА ще ни изключи

Борислав Михайлов

УЕФА е решила, БФС не била провокирала

"Три писма сме пратили на УЕФА, които сме показали на спортната общественост. Нищо не сме провокирали в УЕФА. Тя винаги е запозната, има цяла комисия, която се се занимава с организацията на мачовете. Те знаят и без да кажем. Мачът е рисков, и то не е заради протестите. Протести може да има навсякъде. УЕФА реши да направи мача в Пловдив и без публика. Никой не се крие", допълни смело той.

Ще се кандидатира ли Боби Михайлов пак за президент на БФС

"Пак да се кандидатирам за президент на нов конгрес? Не съм мислил, но по-скоро не. Даже вече се опитвам да си подготвя група от заместници, защото никой не се ражда такъв. Трябват дипломи, а аз имам всички такива - специални по мениджмънт" - завърши президентът на БФС.

*Интервюто пред Българската национална телевизия е дадено преди Община Пловдив повторно официално да отхвърли възможността срещата да се проведе на стадион "Христо Ботев" (подробности четете в линка). 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес