Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благо Георгиев в стила на Ибрахимович: Без мен българският футбол е нула!

05 септември 2024, 16:58 часа • 1385 прочитания

Една от най-големите звезди по родните терени в последните години Благой Георгиев бе специален гост в подкаста на "Мач Телеграф" - "МачКаст". 42-годишният футболист, който сложи край на кариерата си през 2017 година, говори по много и различни теми, измежду които футболното му поприще, личният му живот и интереси, както и бъдещите му планове. Но един негов отговор направи най-силно впечатление на аудиторията. 

Благой Георгиев с интересно изказване за състоянието на родния футбол

На въпроса дали българският футбол има нужда от Благой Георгиев под някаква официално форма, той отговори: "Без Благой Георгиев българският футбол е нула. Като Златан Ибрахимович, нали той така казваше (смее се). Мисля, че българският футбол има нужда от хора, които разбират от футбол, хора, които живеят с футбола, които могат да помогнат. Едно е да сложиш някой чиновник, който е седял на компютъра цял живот и има някакви рамки, докато футболистът, футболният човек знае тънкостите, знае кое, как, кога, защо."

Въпреки това той напълно отказа идеята някой ден да стане треньор. Благо заяви, че не е създаден за тази професия, защото е твърде избухлив, а също не би бил склонен да отдаде толкова много от времето си. Но наблюдавайки сегашните настваници на отборите в Първа лига, Благо отчете работата на Станислав Генчев, Валентин Илиев и Александър Тунчев. 

ОЩЕ: Благой Георгиев сподели за кошмарен момент в живота си, които го накарал да повярва в Бог

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес