Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф в Левски за Мило Борисов: Има голяма опасност от сериозен конфликт на интереси

19 септември 2024, 14:52 часа • 422 прочитания

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев алармира, че влизането на Мило Борисов в управата на клуба е "голяма опасност" за "сериозен конфликт на интереси". По-рано стана ясно, че собственикът на генералния спонсор на Левски става част от Надзорния съвет, което според Ганев може да представлява конфликт на интереси.

Мило Борисов влиза в конфликт на интереси с Левски?

"Моите резерви към влизането на г-н Мило Борисов са, че клубът има взаимотношение с много негови компании. Не е само договорът за управление, спонсорски договор, търговски договори и тук има голяма опасност от сериозен конфликт на интерес, когато компании на членът на НС са в най-различни търговски взаимотношения с клуба. Надзорният съвет избира УС и потвърждава големите решения на Управителния съвет", каза Ганев след Общото събрание на Левски.

Петър Ганев

Левски ще се управлява или с феновете, или с влияние на спонсора

"Има два пътя – или клуб и привърженици ще намерят механизъм за управление, или клуб с влияние на спонсора. Хубаво е, че се осветява самия г-н. Мило Борисов да влезе в НС, а не през негов човек, както беше досега. Да, в момента спонсорът има голямо влияние върху управлението на Левски", добави още той.

Чий интерес ще защитава Мило Борисов в Надзорния съвет на Левски?

"Взаимотношенията със спонсора са по много договори, а не с само договор за управление. Всички тези търговски взаимотношения правят клуба зависим от спонсора. Много е трудно да вземеш решение кой интерес защитаваш – интересът на собствените компании или интересът на клуба. На този въпрос е трудно да бъде отговорено в лично качество. Така аргументирах своя вот – против влизането на Мило Борисов в Надзорния съвет", заяви Ганев.

ОЩЕ: Наско Сираков прие дарение от Тодор Батков, свързано със САЩ 94 (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес