Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф на ЦСКА разкри кога почва строежът на „Армията“ и заплаши с нови протести

29 октомври 2023, 15:52 часа • 3570 прочитания

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Милко Георгиев разкри кога ще започне така чаканата реконструкция на стадион „Българска армия“. Според него строежът на съоръжението ще стартира до края на годината. Бившият бос на „червените“ също така заплаши с още протести, ако процесът продължава да се бави.

Милко Георгиев говори пред колегите от БНТ като бе категоричен, че човекът, който „саботира“ процеса по изграждането на нов стадион на ЦСКА много скоро може да се сблъска с огромното „недоволство“ на „червената“ общност. Бившият директор на „армейците“ допълни, че ако феновете не видят реакция от държавата са готови на още по-мащабни протести, които няма да са само в София.

ОЩЕ: Заради "Армията": Фенове на ЦСКА протестират, блокираха движението в София

Какво обясни Милко Георгиев

Стадион Българска армия

„От 2004 година ни лъжеха и обещаваха за стадион. След като се появиха настоящите акционери се намери начин, съвместно с държавата. В един момент се появи някакъв човек, който реши да спре този процес. Ако този човек има амбицията и куража да се противопостави на цялата „червена“ общност, бих го посъветвал да не го прави, защото идея си няма с какво недоволство ще се сблъска. Ако е решил до край да саботира процеса, ние ще покажем какво следва, защото няма да спрем дотук“.

„За нас това не е просто борба за надмощие. Това за нас е кауза, а човек с кауза битки не губи. Ние няма да загубим тази битка. Очакваме реакция от държавата, защото тя е пълноправен участник в този процес – 50:50. Този стадион ще бъде и собственост на държавата. В противен случай предвиждаме по-мащабни протести, които няма да бъдат само в София“.

Стадион Българска армия

„Стадионът на ЦСКА е върху насипи, които ще запазим. Строителният процес ще включва нещо, което не е правено. Убеден съм, че до края на годината ще открием строителна площадка и ще започнем съществена дейност по реконструкцията. Ако не видим реакция от държавата, няма да спрем и сме готови на по-мащабни действия. Този проект увеличава парковото пространство. Ще увеличим площта, за да могат хората да го ползват по предназначение“, каза Милко Георгиев.

Днес пък се заговори, че ЦСКА готви подобрена оферта за бивша звезда на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес