Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш младежки национал на България подсилва вицешампиона на Полша

01 октомври 2024, 14:35 часа • 805 прочитания

Бивш младежки национал на България е много близо до преминаване във вицешампиона на Полша. Става въпрос за Силвестър Джаспър, който е пред трансфер в тима на Шльонск Вроцлав. Това съобщи полският журналист Бартош Визчорек.

Силвестър Джаспър е свободен агент 

Според информациите преминаването на Джаспър в Шльонск е почти сигурно като всичко вече е уточнено. Той ще подсили полския отбор без пари, тъй като в момента е свободен агент. За последно 23-годишният флангови футболист носи екипа на португалския Портимонензе, но контрактът му с тима изтече и не бе подновен.

Кариерата на Силвестър Джаспър

Силвестър Джаспър е роден в Лондон, но майка му е българка. Той стартира кариерата си в академията на Куинс Парк Рейнджърс, но след това преминава в школата на Фулъм. В кариерата си е играл за Колчестър Юнайтед, Хибърниън, Бристъл Роувърс и Портимомензе.

Лявото крило има четири мача за младежкия национален отбор на България, в които обаче не успява да запише гол или асистенция. Джаспър представя „лъвчетата“ в квалификациите за Европейското първенство до 21 години през 2023-та като взима участие в срещите с Нидерландия, Молдова и Уелс.

По-рано днес Илиан Илиев обяви повиканите футболисти за предстоящите двубои на мъжкия национален отбор с Люксембург и Северна Ирландия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес