Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС призова за феърплей: С общи усилия може да върнем добрата репутация на българския футбол

19 юли 2024, 16:35 часа • 533 прочитания

Българския футболен съюз (БФС) пожела успех на всички отбор и призова за феърплей преди началото на сезона в Първа и Втора лига. От централата апелират да се спазват добрия тон. Ето и цялата позиция на БФС:

"Преди старта на сезон 2024/25 Българският футболен съюз пожелава успех на всички клубове и ги призовава да спазват духа на феърплея и добрия тон помежду си през цялото първенство. Вярваме, че като представители на най-популярния спорт в България, всички ние носим отговорност към обществото и трябва да демонстрираме взаимно уважение и да бъдем за пример с действията и поведението си както на терена, така и извън него."

 БФС с призив преди старта на сезона

Крумовград

"Искаме да подчертаем, че няма да толерираме и ще бъдем абсолютно безкомпромисни към всякакви прояви, които нарушават феърплея или водят до насилие и дискриминация във всяка една нейна форма. Убедени сме, че само с общи усилия може да върнем добрата репутация на българския футбол. Нека заедно се насладим на един незабравим сезон!", написаха още от БФС.

Днес страртира сезонът в родното първенство. Първият мач в програмата от Първа лига е между отборите на Черно море и ЦСКА 1948. Срещата е насрочена за 18:45 минути. По-късно от 21:15 часа ще започне сблъсъкът между Крумовград и Славия.

ОЩЕ: Георги Иванов: Ако някой съдия е пристрастен, ще свири само в квартала

 

 

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес