Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС и НАП на война срещу "черното тото": Гонзо и Румен Спецов се разбраха да няма уговорени мачове

18 октомври 2024, 15:23 часа • 346 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо и изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов проведоха работна среща в базата на футболната централа в Бояна, на която обсъдиха темата за превенция на манипулирането на футболните мачове.

БФС и НАП ще си съдействат в борбата срещу уговарянето на мачове

Освен Гонзо и Спецов, на срещата са присъствали още зам.-изпълнителният директор на БФС Добрин Гьонов, експертът по почтеността към БФС Марио Костурков и директорът на дирекция "Надзор върху хазарта и хазартните дейности" Александър Попов.

От БФС съобщават, че на срещата са били очертани "способите за съдействие" между футболната централа и НАП за "оптимална прозрачност" при провеждането на мачове. Двете страни се обединили в намеренията си за провеждане на съвместни мероприятия за предотвратяване на опитите за манипулиране на мачове.

Георги Иванов - Гонзо

Вечната война срещу "черното тото" в България

От години БФС и държавните институции обявяват война на "черното тото" и на уговарянето на футболни срещи. Преди малко повече от 5 години се състоя и знаковата среща между тогавашния премиер Бойко Борисов, Борислав Михайлов, Васил Божков, Гриша Ганчев, Георги Домусчиев, Сотир Цацаров, Иван Гешев и Младен Маринов, която отново бе за гарантиране на феърплей във футбола.

През 2022-ра пък излязоха разкрития, че президентът Борислав Михайлов се е срещал с бос на "черното тото" и дори са празнували заедно посрещането на Новата година заедно. В края на миналата година пък бившият зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев обяви, че "шумни" функционери, включително президенти на футболни клубове, са част от "черното тото" в България.

ОЩЕ: Не треньорът, а президентът носи отговорност за безхаберието и некадърността в българския футбол

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес