Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Амос Юга се прибра във Франция, ЦСКА продължава да му плаща тлъста заплата

03 октомври 2024, 10:51 часа • 409 прочитания

Един от най-високоплатените футболисти на ЦСКА Амос Юга се прибра в родината си Франция. Защитникът, който изпадна от първия отбор на "червените", лекува контузия. Той е получил разрешение от ръководството на клуба да напусне България и да се прибере във Франция, където да продължи лечението си.

ЦСКА плаща 30 бона на месец на играч, който дори не е в България

Амос Юга подписа нов договор с ЦСКА през пролетта, като неофициално се смята, че той прибира по 30 000 евро на месец. Малко по-късно стана ясно, че "червените" няма да разчитат на него. Юга не попадна в плановете нито на Томислав Стипич, нито пък на новия треньор Александър Томаш.

Амос Юга

Амос Юга не е желан в ЦСКА, но отказва да напусне

Смята се, че Томаш е провел разговор с играчите, за да разбере дали ще приемат Юга обратно в съблекалнята, но отговорът на футболистите е бил отрицателен. Договорът на Юга с ЦСКА е до лятото на 2026 година, като доскорошният капитан на "червените" отказва да разтрогне.

Това означава, че ЦСКА ще продължи да плаща заплатата на Юга - поне до зимния трансферен прозорец, когато потенциално може да опита да го продаде на друг клуб. Такива опити имаше и през лятото, но тогава никой не пожела да привлече защитника, който през декември ще навърши 32 години.

Междувременно в ЦСКА умуват какво да правят и с друг ненужен футболист, който наскоро се завърна в лагера на "червените".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес