Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Actualno.com пита БФС: Защо Илиан Илиев е новият национален селекционер, а не друг?

01 ноември 2023, 13:51 часа • 3893 прочитания

На официална пресконференция ръководството на Българския футболен съюз представи треньора на Черно море Илиан Илиев като новия селекционер на националния ни отбор. Специалистът ще съвместява двете си длъжности. Той наследява на поста сърбина Младен Кръстаич.

Actualno.com пита Гонзо: Защо Илиан Илиев, а не друг?

На базата в Бояна присъства и техническият директор на родната централа Георги Иванов - Гонзо. Actualno.com попита бившия нападател на Левски дали Илиев е бил първи избор на Съюза, предвид всички имена, които се появиха в медийното пространство, и с какво се е откроил пред останалите кандидати.

ОЩЕ: Гонзо: Очакваме от Илиан резултатите, за които цялата България мечтае

Георги Иванов-Гонзо

Отговорът на Георги Иванов

"Имахме два избора, които дискутирахме, но Илиан Илиев беше водещ избор. Преди една седмица влязохме в разговори. Бяхме уточнили почти всичко. Изчакахме да минат мачовете на Черно море, за да го оставим да работи на спокойствие. Илиан Илиев е два пъти треньор на годината и за нас той е правилният избор", отговори Гонзо на въпроса на Actualno.com.

Кой е бил другият избор

"Нашата работа е да изберем най-добрия селекционер, а той - най-добрите футболисти, за да постигнем най-добрите резултати. Подкрепяме го с цялата отговорност на БФС", допълни той. Вероятно техническият директор визираше Станимир Стоилов - Мъри като другия избор за поста. Бившият наставник на Левски обаче е отклонил предложението, защото иска да работи в чужбина (подробности четете в линка).

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: За Гонзо БФС бе по-зле от лудница, а сега е храм Божий 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес