Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 години по-късно: България най-накрая победи у дома и атакува първо място (ВИДЕО)

08 септември 2024, 20:56 часа • 2405 прочитания

Националният отбор по футбол на България постигна изключително ценен успех с минималното 1:0 над Северна Ирландия в двубой от Група C3 на Лигата на нациите. На стадион „Христо Ботев“ в Пловдив единственото попадение в срещата реализира капитанът Кирил Десподов, който получи пас от Алекс Колев на празна врата в 40-ата минута.

Това е първа победа за "лъвовете" у дома от 23 септември 2022 година, когато надвиха Гибралтар с 5:1 на "Хювефарма Арена" в Разград. Така тимът на Илиан Илиев вече има 4 точки актива си, колкото и Беларус. Северна Ирландия е на третата позиция с три пункта, а Люксембург - на дъното с 0.

ОЩЕ: В групата на България: Беларус победи и закотви на дъното Люксембург (ВИДЕО)

България победи минимално Северна Ирландия

Домакините натиснаха още от самото начало, въодушевени от хилядите фенове по трибуните. Във втората минута нашите момчета уцелиха греда при разбъркване в наказателното поле на съперника. Възпитаниците на Илиан Илиев доминираха на терена, но бяха спрени за втори път от напречния стълб в 30-ата минута, когато капитанът Кирил Десподов изпълни прекрасно пряк свободен удар.

България

Десподов бележи, Колев с асистенция

Малко по-късно Алекс Колев получи хубав извеждащ пас от Илия Груев. Нападателят на Левски обаче нанесе разочароващ изстрел в ръцете на стража. В 38-ата минута централните защитници на България не бяха концентрирани, от което не се възползва Айзък Прайс. След 120 секунди логичното се случи.

Алекс Колев открадна топката в инфарктна зона и намери Десподов, който на празна врата нямаше как да сбърка. През втората част "трикольорите" дадоха инициативата на Северна Ирландия. Противниците на България не успяха да създадат нищо по-опасно от няколко удара с глава, с които родната отбрана се справи.

В ПРЕДНИЯ МАЧ: България се скъса да пропуска и изтърва Беларус на старта на Лигата на нациите

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес