Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Левски излъгаха Пирин, фрапантна грешка коства точка на "орлетата" (ВИДЕО)

17 февруари 2024, 18:59 часа • 3699 прочитания

Левски постигна трудна победа с 2:1 при визитата си на Пирин Благоевград в двубой от 21-вия кръг на efbet Лига. На стадион „Христо Ботев“ Марин Петков изведе "сините" напред в седмата минута. Юго Комано изравни малко по-късно, а до почивката Рикардиньо върна аванса на столичани, наказвайки грешка в защитата на "орлетата".

Тимът на Николай Костов доигра мача от 34-тата минута с 10 души на терена, тъй като Хосе Кордоба бе изгонен с директен червен картон. Двата отбора уцелиха и по една греда от пряк свободни удари чрез Патрик-Габриел Галчев и Андрей Йорданов. Така Левски се изкачи до четвъртото място във временното класиране с 38 точки. Пирин остава на 14-ата позиция с 16 пункта.

ОЩЕ: Наско Сираков обмисля да назначи спортен директор в Левски

Бърза размяна на голове в първите минути

Първата по-интересна ситуация в срещата доведе и до попадение. Максим Ковальов изби изстрел на Рикардиньо, но кълбото се озова в Марин Петков, който не сбърка от удобна позиция в седмата минута за 1:0. Отговорът не закъсня, а паритетът бе възстановен от Комано. Нападателят на домакините завърши скорострелна контраатака. С перфектна асистенция се отчете даденият под наем от ЦСКА Асен Дончев.

ВАР-ът на Actualno

Греда на Папи Галчев и червен картон за Кордоба

"Сините" владееха повече топката. Опасни положения обаче имаше и пред Пламен Андреев. В 30-ата минута Патрик-Габриел Галчев уцели греда от пряк свободен удар. Голмайсторът Комано продължаваше да тормози отбраната на гостите. Хосе Кордоба го фаулира пред наказателното поле и бе изгонен от главния съдия Никола Попов с директен червен картон, след като реферът бе привикан от ВАР.

ОЩЕ: Двоен удар: Левски подсилва атаката си с аржентинец и бразилец

Греда и за Пирин, Рикардиньо не прощава

От отсъденото нарушение Андрей Йорданов шутира в страничния стълб. В 40-ата минута Рикардиньо наказа фрапантна грешка в защитата на Пирин. Маду Диане се засуети в инфарктна зона, а бразилецът само чукна топката, която се оплете в мрежата - 1:2. Полувремето приключи с добра намеса на Андреев.

Ковальов блести след почивката

През втората част темпото значително спадна. Макар че бяха с човек по-малко на терена, гостите имаха по-чистите шансове. Ковальов обаче демонстрираше своята класа, когато се налага. В последния четвърт час стражът направи две феноменални спасявания, за да парира изстрели на Фабио Лима и Марин Петков.

ОЩЕ: Стотици фенове на Левски изпратиха Уелтън (СНИМКИ и ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес