Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Той е гений": Треньор от Евролигата сравни Везенков със звезда от НБА

12 октомври 2024, 13:48 часа • 579 прочитания

Александър Везенков е европейската версия на Клей Томпсън: това каза старши треньорът на Жалгирис Андреа Транкиери след двубоя срещу Олимпиакос на старта на Евролигата в петък вечер. Везенков бе над всички, а за представянето си българинът получи суперлативи и от треньора на противниковия отбор.

Александър Везенков - европейската версия на Клей Томпсън

"Това е Везенков, той е гений. Той е европейската версия на Клей Томпсън. Може да реализира 30 точки без нито един дрибъл, това е рядкост. Той е единствен по рода си, а това да го опазиш е главоболие за треньора, за играчите, за всички", заяви Транкиери след загубата от Олимпиакос с 68:74 като гост.

Александър Везенков

Способността на Везенков да бележи без дрибъл

Александър Везенков завърши срещата с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби, като получи и най-висок коефициент - 30. Неговото умение да бележи без дрибъл е прочуто от години, като запалените фенове още помнят невероятните 24 точки без нито един дрибъл в един мач (ВИДЕО).

Българинът играе великолепно от началото на новия сезон, като успя да възроди кариерата си на европейската сцена след разочароващия минал сезон в НБА. А в НБА също признават качествата на Везенков, след като го обявиха за №1 в света извън "Лигата на извънземните".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес