Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сезонът за Везенков приключи, Сакраменто се издъни срещу Ню Орлиънс и остана извън плейофите в НБА (ВИДЕО)

20 април 2024, 16:25 часа

Сезонът за най-добрия български баскетболист Александър Везенков приключи. Родното крило и неговият Сакраменто Кингс не успяха да стигнат до плейофите в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада, след загуба от Ню Орлиънс Пеликанс в последния двубой от плейин турнира.

Реклама

Везенков игра 10 минути срещу Пеликанс

Срещата между Кингс и Пеликанс завърши с успех за домакините със 105:98. Александър Везенков записа малко повече от 10 минути на паркета срещу „пеликаните“, но завърши срещата с показатели от едва 2 точки и две борби. За Сакраменто №1 на паркета бе Ди'Арън Фокс, който отбеляза 35 точки, хвана 7 борби и направи 5 асистенции. Брандън Инграм пък бе най-добрия играч на домакините и приключи мача с 24 точки, 6 отскочили топки и 6 асистенции.

Пеликанс излизат срещу тим №1 на Запад

Благодарение на успеха си Ню Орлиънс Пеликанс зае последното осмо място в плейофите в Западната конференция. За тима предстои сблъсък срещу най-добрия отбор на Запад – Оклахома Сити Тъндър. Играе се до 4 победи о 7 мача. Сакраменто пък приключва сезона по разочароващ начин, след като не стигна до плейофите в НБА. През изминалата кампания „кралете“ се класираха за първия кръг на плейофите, но там отпаднаха от Голдън Стейт Уориърс.

В предишния кръг на плейин турнира в НБА Сакраменто отстрани именно Голдън Стейт.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес