Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още със завръщането си Александър Везенков спечели купа с Олимпиакос! (ВИДЕО)

16 септември 2024, 10:08 часа • 471 прочитания

Баскетболната звезда на България Александър Везенков спечели първа купа с отбора на Олимпиакос след завръщането си в гръцкия гранд. Спортист номер 1 на България за 2023 година изигра силен мач за Олимпиакос срещу Фенербахче при победата със 73:70 в приятелския турнир в Ираклион.

Александър Везенков спечели първа купа за сезона

Олимпиакос взе победата след тройка на Тайлър Дорси със сирената. Иначе Везенков бе на ниво, като се отчете с 15 точки, 6 борби и 1 открадната топка за 27 минути игра. Дорси също приключи мача с 15 точки, а Моузес Райт записа 12 точки и 8 борби.

Александър Везенков

Везенков се прицели в Евролигата

"Не съм дошъл в Олимпиакос да завърша нещо, а да започна нещо ново. Дойдох да спечеля всички титли. Ще се опитам да дам 100% от себе си", каза Везенков, който заяви, че целта пред неговия отбор е да спечели Евролигата.

Припомняме, че Александър Везенков се завърна в Олимпиакос след година в НБА. Българинът игра за отбора на Сакраменто Кингс, но почти не получи игрови минути. Той стана "Най-полезен играч" в Евролигата преди година.

Преди няколко дни и Цървена звезда си изпати от Саша Везенков. А ето и репортаж от победата на Олимпиакос и Везенков над Фенербахче:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес