Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колосалната сума, която Александър Везенков ще взима в Олимпиакос

05 юли 2024, 11:17 часа
Реклама

Баскетболната звезда на България Александър Везенков получи колосално предложение от бившия си клуб Олимпиакос. Тимът от Пирея е готов да плаща между 3,3 и 3,5 милиона евро на сезон на Везенков, за да се завърне в Олимпикаос, и то с 4-годишен договор.

Каква заплата ще взима Везенков, ако се върне в Олимпиакос?

Това означава, че Александър Везенков може да заработи около 14 милиона евро в Олимпиакос в договор за четири години. За да се случи това, гръцкият баскетболен гранд ще увеличи бюджета си за един сезон до 18,5 млн евро.

ОЩЕ: Край на американската авантюра: Александър Везенков напуска НБА

Александър Везенков

Везенков ще взима 2 пъти по-висока заплата от втория най-скъпоплатен играч в Олимпиакос

Любопитното е, че Везенков ще взима около два пъти по-голямо възнаграждение от втория най-скъпоплатен играч на Олимпиакос - Мустафа Фал. Българинът ще бъде и един от най-високоплатените играчи в Евролигата.

Ще пусне ли Торонто Везенков в Олимпиакос?

За да се стигне до договор между Олимпиакос и Везенков, първо американският Торонто Раптърс трябва да се съгласи на сделката. Саша се обвърза с Торонто след края на сезона в НБА, след като участва в разменна сделка на Сакраменто Кингс.

Местното издание "Торонто Стар" пише, че че на този етап разговори за освобождаването или откупуването на правата на Везенков не са водени, а ако това не стане, той не може да подпише втори професионален договор. Саша е в изчакване на отговор от страна на Торонто.

Иначе друг гръцки гранд - Панатинайкос, предложи дори по-голяма заплата на Везенков от тази, която му дават в Олимпиакос.  

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес