Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Везенков: НБА е зад гърба ми, готов съм да помогна на Олимпиакос да изпълни целите си

18 септември 2024, 15:59 часа • 991 прочитания

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е пределно концентриран върху представянето си с екипа на Олимпиакос и е готов да помогне на тима да изпълни целите си. Това заяви самият той в интервю за гръцкото издание на „Спортал“.

Везенков бе категоричен, че периодът му в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада вече е зад гърба му и мисля само за Олимпиакос. Той все пак допълни, че годината зад Океана му е помогнала да стане по-добър, както на паркета, така и извън него.

Целите пред Олимпиакос и Везенков

Александър Везенков Домантас Сабонис

„Чувствам се добре. Все едно не е минал и ден. И аз се адаптирам, определено е по-лесно, защото съм бил тук, познавам хората. Но аз съм в нов отбор. Трябва да се учим един от друг и работим усилено, за да го постигнем. Познаваме се с треньора Барцокас. Той е силен характер, но знаем и какво трябва да направим, за да успеем. Мисля, че всичко ще бъде наред“.

„Периодът в НБА ми помогна, както на паркета, така и извън него. Видях друг аспект на баскетбола. Научих много и го оставих напълно зад гърба си. Готов съм за новите неща, които ми предстоят. Не мисля, че може да види нещо толкова различно от мен. Работил съм и съм готов психически и физически да помогна на моя отбор да постигне целите си“ .

🚨💥 Ο ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΦ στο Sportal! 💥🚨 🎯 Ο ξεκάθαρος στόχος του με τον Ολυμπιακό. 📋 Το σχόλιο για την επανένωση του με τον...

Posted by Sportal.gr on Wednesday, September 18, 2024

„Нямам индивидуални цели. Индивидуалните цели ще дойдат само чрез отборен успех. Преди всичко е отборът. Определено искам да бъда добър и да помогна на тима, но нашите цели са всички титли. Трябва да се борим, няма да стане само с думи. Изисква се много работа”, каза Везенков.

Онзи ден Везенков спечели първия си трофей с Олимпиакос след завръщането си в тима.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес