Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицотакис: Днес Гърция е приятната изненада на Европа

04 април 2023, 16:52 часа • 3226 прочитания

"За по-малко от 45 месеца и чрез последователни кризи Гърция успя да бъде в крак с международната среда. Да правя скокове, за да наваксам пропуснатото време. Така че днес това е приятната изненада на Европа", написа гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в Twitter.

Той присъства на събитието на тема „Гръцката икономика: устойчивост – напредък – перспективи“, организирано от Министерството на финансите. ОЩЕ: Гърция увеличава минималната работна заплата

„И така, през лятото на 2019 г. поставихме ново начало. Четири години по-късно покрихме загуби в средния доход, повишихме производителността, инвестициите, износа. Националният продукт се връща тази година на нивата от 2010 г., а в края на 2022 г. сме на второ място в еврозоната. Това е нещо, което, съчетано със силното представяне на туризма, сме оптимисти, че ще запази положителния знак дори на фона на опасенията за международен икономически спад“, посочи гръцкият премиер.

„Дами и господа, индексът на растеж не е самоцел. Тя винаги е и трябва да бъде параметър както на колективното благополучие, така и на индивидуалния напредък“, отбеляза министър-председателят“, смята Мицотакис.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес