Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравният министър на Турция: Борбата срещу COVID-19 ще продължи чрез ускоряване на ваксинирането

07 юли 2021, 07:50 часа • 1246 прочитания

"Курсът на пандемията в Турция се променя. Борбата ще продължи, докато не постигнем социален имунитет чрез ваксиниране", заяви здравният министър Фахреттин Коджа, пише БГНЕС. Според данните на министерството към днешна дата над 58,9% от възрастното население на страната е получило поне една доза ваксина.

Страната също потвърди 5299 нови случая на коронавирус през последните 24 часа и 37 смъртни случая, докато нови 4446 болни са спечелили битката с вируса. На фона на общонационалното намаляване на случаите на заразяване и ускорената ваксинационна кампания, Турция влезе в нова фаза на нормализиране, премахвайки почти всички ограничения, свързани с вируса.

С цел да ограничи разпространението на варианта на вируса Делта временно са спрени полетите от Бангладеш, Бразилия, Южна Африка, Индия, Непал и Шри Ланка. Междувременно пътниците от Обединеното кралство, Иран, Египет и Сингапур трябва да покажат отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди пристигането в Турция.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес