Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради дъжд и опасност от наводнения: Пекин спря движението на влакове

16 юли 2024, 10:11 часа • 607 прочитания

Пекин временно затвори множество влакови линии в крайградските райони около китайската столица, след като издаде ранно предупреждение за гръмотевични бури и внезапни наводнения. Северната част на страната се подготвя за лошо време, предаде Ройтерс.

В очакване на лошото време

Китайските власти поставиха северната част на страната във висока степен на готовност за проливни дъждове от снощи и агенциите са предприели мерки за противодействие на резултата от проливните валежи, които се придвижват на север към басейна на Съчуан и на север от река Хуай, съобщи агенция Синхуа.

ОЩЕ: Над 200 000 души бяха евакуирани при дъждовни бури в Китай

Провинциалните власти в централната провинция Хънан обявиха най-високата степен за спешна реакция за борба с наводненията в град Нанян рано днес, за да се справят с тежките наводнения, съобщиха местни медии. Градът е разположен на брега на река Бай, приток на река Хан.

Също така в Хънан метеорологичната обсерватория в град Шангцю повиши предупреждението си за проливни дъждове до най-високото ниво.

В региона, в който се срещат границите на провинциите Хънан, Шандун и Анхуей ще има особено обилни валежи от късните часове на понеделник до тази вечер, показват прогнозите.

ОЩЕ: Китайската икономика се забави през второто тримесечие

В северозападната китайска провинция Гансу, окръг Канг, е обявена червена тревога за дъждове и предупреждения за наводнения в планините и в населените места, тъй като градовете са връхлетени от проливни дъждове.

В Южен Китай се наблюдава възобновяване на наводненията по средното и долното течение на Яндзъ, най-дългата река в Китай, пише БТА.

Властите наблюдават и коригират нивото на водата чрез изпускането й от язовира "Трите клисури", който се намира на река Яндзъ, за да намалят натиска за борба с наводненията в Хъбей, Хънан, Цзянси и други провинции по средното и долното течение на реката.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес