Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Газа: Собственикът на дроновете "Байрактар" дарява 10 милиона долара

20 октомври 2023, 05:37 часа • 29408 прочитания

Селчук Байрактар, главен технологичен директор (CTO) и председател на борда на турския производител на дронове Baykar обяви, че компанията ще направи дарение от 10 милиона долара за критично необходимата хуманитарна помощ за Газа. В съобщение, което публикува в X, бивш Twitter, Байрактар остро критикува безразборните атаки на Израел, като каза, че страната извършва военни престъпления, като атакува болници, училища и места за поклонение.

„Това е чисто лицемерие – тези, които защитават своята идентичност чрез борбата с геноцида, днес сами прибягват до геноцид“, каза Байрактар, като призова международната общност да предприеме действия за възстановяване на мира и спиране на кланетата в Газа. „Мълчанието е съучастие“, каза Байрактар.

Газа е под тежки израелски бомбардировки от 13 дни, оставяйки милиони в опасност. Атака в болница, която уби стотици в палестинския град, влоши ситуацията. Очаква се ограничен брой камиони, превозващи помощ, да преминат през затворения пропускателен пункт Рафа от Египет към Газа от петък, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: "Путин и „Хамас“ няма да победят": Байдън обяви, че е готов на всичко срещу тях 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес