Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Дагестан пак тичат с автомати по улиците (ВИДЕО)*. Главният трол на Пригожин остава в ареста

26 юни 2024, 01:50 часа

Отново тревога в Дагестан – местни телеграм канали оповестиха, че в Махачкала се е чула стрелба, а по улиците са излезли служители на реда с автомати: Атаките в Дагестан разкриха: Улисана в Украйна, Русия се оказа уязвима у дома

Реклама

Впоследствие стана ясно, че вниманието на милиционерите е насочено към района на една от болниците в столицата на Дагестан – лечебното заведение на ветераните.

Обкръжен от милиция е бил Университетският площад – заради сигнал за двама въоръжени мъже, които стреляли по служител на реда. В крайна сметка обаче кордонът е бързо свален, а МВР на Дагестан отрече, че някой е стрелял по дагестански милиционери, съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA. * Часове по-късно стана ясно, че е арестуван 27-годишен мъж, който с приятелите си спрял с черен джип и казал на седящи на кафе млади момичета на площада, че ще има стрелба. Девойките се обадили в полицията, а след като мъжът бил задържан, обяснил, че те не го разбрали - той просто ги бил предупредил, че било опасно в тези времена да се стои просто така на кафе.

Още: Абсурдно: Кремъл свърза атаките в Севастопол и Дагестан. Украйна подпали Белгород и Курск (ВИДЕО)

Какво точно се случи на 23 юни - фрагмент от насилието и стрелбата, при която бяха убити 16 дагестански служители на реда:

Арест на знакова фигура от обкръжението на Пригожин

Междувременно, ръководителят на т.нар. Фабрика за тролове на покойния руски олигарх Евгений Пригожин изглежда ще остане по-дълго зад решетките. Иля Горбунов остава в ареста поне до 20 август съгласно решение на Петроградския районен съд в Санкт Петербург, съобщава пресслужбата на съда.

Иля Горбунов и главният редактор на Konkretno.ru Кирил Метелев бяха задържани на 22 юни. Следствието смята, че Горбунов е изнудвал за пари бившия генерален директор на телевизионния канал в Санкт Петербург, председател на управителния съвет на Фонда за развитие на новите медии Александър Малкевич, „като е поискал прехвърлянето на чужда собственост със заплахата да разпространи информация, позоряща последния или негови близки, или друга информация, която може да причини значителна вреда на права или законни интереси“.

Горбунов е работил за прокремълските издания Комсомолская правда и РИА Новости. От 2019 г. той всъщност ръководи медийната група на Пригожин „Патриот“, а през 2020 г. Поема Фабриката за тролове и всички канали в Телеграм, включени в медийната структура на Пригожин.

Още: Руските лъжи за геноцида в Донбас: Признания от хора на Пригожин (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес