Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинска кръв: 4,8 млн. снаряда от Ким Чен Ун за Владимир Путин

14 юни 2024, 13:14 часа
Реклама

Северна Корея е изпратила най-малко 10 000 контейнера със снаряди за Русия т.е. около 4,8 млн. снаряда и ще изпрати дори повече скоро. За това предупреждава южнокорейският министър на отбраната Шин Вонсик, цитиран от Bloomberg.

“Путин ще търси по-тесни връзки във военното дело със Северна Корея, особено що се отнася до оръжейните доставки, които са му нужни, за да победи в Украйна“, заяви министърът, който допълни, че КНДР праща и десетки балистични ракети на Руската федерация за войната ѝ с Украйна.

В замяна Русия помага на Северна Корея с технологии, за да може Пхенян да изстреля шпионски сателити в Космоса. Москва продава и конвенционални оръжия на КНДР, твърдят южнокорейците. Ким Чен Ун е похарчил 1 млрд. долара за ракетни тестове само през 2023 година, изчислява Южна Корея – това е 4% от севернокорейския БВП.

Още: Тайван се оказа изненадваща пречка за руските снаряди

Путин отива лично при Ким

Следващата седмица издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин ще посети Северна Корея – поне това е официалната програма. Това ще е първа визита на Путин там от 2000 година! А Сеул разполага със сателитни снимки, които показват, че в Пхенян тече усилена подготовка за посрещането на руския диктатор.

Оръжие и снаряди за Украйна: Огромен проблем тормози Европа

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес