Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция очаква Италия да признае Палестина като държава

29 май 2024, 17:42 часа • 1063 прочитания

Турция очаква Италия да признае Палестина като държава, заемайки справедлива позиция като Испания, Ирландия, Норвегия. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган на италианския премиер Джорджа Мелони.  Двамата проведоха телефонен разговор. 

Двамата обсъдиха и двустранните отношения, кланетата на Израел в палестинските територии, както и регионални и глобални проблеми.

„Трябва да се увеличи натискът, за да се спрат бруталните атаки на Израел срещу Палестина и да се принуди израелската администрация да спазва международното право“, каза Ердоган.

Подчертавайки важността на осигуряването на незабавно постоянно прекратяване на огъня в Газа, турският президент каза, че приоритет на Анкара е освобождаването на пленници и задържани и непрекъснатото доставяне на хуманитарна помощ за Газа. ОЩЕ: Да спрем Нетаняху: В италианския парламент развяха палестински знамена (СНИМКА)

В италианския парламент вече се разбунтуваха

По-рано днес депутати от италианското опозиционно Движение "5 звезди" развяха палестински знамена в парламента в Рим в знак на протест срещу израелските атаки в Рафах в южната част на Ивицата Газа. Лидерът на Движението и бивш премиер Джузепе Конте сподели снимка от долната камара на парламента, на която се вижда как депутатите развяват няколко палестински знамена. ОЩЕ: Макрон: Бих признал държавата Палестина, но не и "на емоции"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес