Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция: Войната между Израел и Ливан ще доведе до хаос в Близкия изток

24 септември 2024, 06:45 часа • 690 прочитания

Турция предупреди, че атаките на Израел срещу Ливан заплашват да тласнат Близкия изток към „хаос“, предаде БГНЕС. „Нападенията на Израел срещу Ливан бележат нов етап в усилията му да въвлече целия регион в хаос“, се казва в изявление на външното министерство след израелските набези срещу крепости на Хизбула в Южен и Източен Ливан.

Още: Жозеп Борел: Намираме се на ръба на тотална война

Близкия изток изправен пред нова пълномащабна война

Като открит критик на израелската офанзива в отговор на нападението на бойци от Хамас, което предизвика войната, Турция призова международната общност да се намеси.

„Наложително е всички институции, отговорни за поддържането на международния мир и сигурност, особено Съветът за сигурност на ООН, както и международната общност, да предприемат незабавно необходимите мерки“, заяви външното министерство.

Нетаняху пролива кръв заради политическите си интереси

„Страните, които безусловно подкрепят Израел, помагат на (израелския министър-председател Бенямин) Нетаняху да пролива кръв заради политическите си интереси“, заяви то.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който във вторник трябва да направи обръщение към Общото събрание на ООН, да се съсредоточи върху войната в Газа. 

Още: Израелската армия: Ще нанесем мащабни удари по долината Бекаа в Ливан

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес