Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Съкратихме ядрения си арсенал до минимум

28 април 2015, 12:00 часа • 8813 прочитания

Руският президент Владимир Путин подчерта, че страната последователно изпълнява положенията от Договора за неразпространение на ядреното оръжие /ДНЯО/ и е съкратила своя ядрен арсенал до минимално ниво, което представлява важен принос за всеобщото и пълно разоръжаване, предаде БГНЕС.

Това се казва в публикувано на сайта на Кремъл приветствие на държавния глава до участниците в тазгодишната конференция за разглеждане действието на ДНЯО.

"Ние планираме да продължим работата в тази насока, както и да съхраняваме равновесието между усвояването на "мирния атом" и укрепването режима на неразпространение, както и системата за гаранции на МААЕ", посочи Путин. Той отбеляза още, че сегашната среща съвпада със 70-ата годината от завършването на Втората световна война.

"Това знаково историческо събитие ни напомня за нашата обща отговорност за благополучието на планетата, за необходимостта да пазим мира и съвместно да се борим със съвременните заплахи, една от които е разпространяването на ядреното оръжие", подчерта Владимир Путин.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес