Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху към иранците: Израел е с вас, режимът ви тласка към бездната (ВИДЕО)

30 септември 2024, 17:57 часа • 1163 прочитания

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отправи директно послание към народа на Иран - страната, която е смъртен враг на Израел и която подкрепя мощно "Хамас", "Хизбула" и още проксита в района на Близкия изток.

В триминутен видеоклип, публикуван в социалната мрежа X, израелският премиер обвини лидерите на Ислямска република Иран, че държат речи за защита на Ивицата Газа и Ливан, където действат съответно "Хамас" и "Хизбула", но че „всеки ден този режим потапя нашия регион все по-дълбоко в мрак и все по-дълбоко във война“.

Още: Нетаняху: Разчистихме си сметките с Насрала, това е повратна точка в историята

"Израел може да достигне навсякъде"

„Няма място в Близкия изток, където Израел да не може да достигне. Няма място, където да не отидем, за да защитим народа си и страната си“, каза Нетаняху. 

Той се обърна към иранците: „С всеки изминал миг режимът приближава вас, благородния персийски народ, към бездната“.

Още: В Израел, Ливан, Сирия, Иран празнуват ликвидирането на лидера на "Хизбула" (ВИДЕА)

"Когато Иран се освободи, ще живеем в мир"

Нетаняху каза, че когато Иран „най-накрая се освободи“, а този момент ще настъпи „много по-скоро, отколкото хората си мислят“ - тогава всичко ще бъде различно и двата народа ще живеят в мир.

„Иран ще процъфтява както никога досега. Не позволявайте на малка група фанатични теократи да смаже надеждите и мечтите ви. Заслужавате нещо по-добро. Народът на Иран трябва да знае, че Израел е с вас. Нека заедно познаем бъдещето на просперитета и мира“, добави израелският премиер.

Още: Израел е ликвидирал Насрала с помощта на иранска "къртица" (ВИДЕО)

Думите му идват на фона на убийството на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала край Бейрут късно в петък. Иран обеща отговор, а израелският военен министър Йоав Галант силно намекна за предстояща сухопътна операция в Ливан.

Иран обяви, че няма да изпраща свои военни в Ливан и Ивицата Газа. „Правителствата на Ливан и Палестина имат капацитета и силата да се противопоставят на агресията на ционисткия режим и няма нужда да се разполагат спомагателни или доброволчески ирански сили“, посочи говорителят на Министерството на външните работи в Техеран - Насер Канаани по време на пресконференция.

Какво обаче правят десетки хиляди членове на проирански милиции край Израел - припомнете си тук: Иран се готви за израелска операция в Ливан: Струпа десетки хиляди бойци по сирийската граница.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес