Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко вижда възможности за агресия срещу западна страна

18 август 2024, 14:13 часа • 5486 прочитания

Беларус и Руската федерация виждат къде може да се извърши агресия срещу „Съюзна държава“ от западните страни. Това е казал самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко в интервю за пропагандния телевизионен канал "Русия-1", предава думите му украинската УНИАН. 

Диктаторът коментира още, че Западът може открито да влезе във войната в Украйна: "Войските на НАТО ще влязат право напред", добавя белоруската опозиционна информационна агенция NEXTA в Twitter. 

Целта на войната (специалната военна операция) била изпълнена

Беларуският диктатор заяви още, че целта на „специалната военна операция“ (т.е. войната в Украйна) вече е постигната. Според него сега в Украйна няма „нацисти“.

Самопровъзгласилият се президент смята, че в Украйна е „извършена денацификация“, защото 70% от украинците според него мразят Зеленски.

Припомняме, че след настъплението на украинските войски в Курск, "самопровъзгласилият се президент на Беларус" обяви необходимостта да се седне на масата за преговори, за да се сложи край на войната в Украйна, добавя още РБК - Украйна. Съответно, сега има спекулации, че чрез Лукашенко Путин подготвя почвата за мирни преговори ОЩЕ: Лукашенко: Да седнем на масата за преговори и да сложим край на тази кавгичка

Оплака се от украински дронове

Лукашенко се оплака, че украински дронове постоянно нарушават беларуската граница в източната част на страната.

Диктаторът каза още, че Украйна е сформирала мощни сили с участието на наемници, а именно поляци, за да атакуват района на Курск. Според него операцията Курск била опит на Киев да накара Русия да използва оръжие, включително ядрено.

Лукашенко е казал още в интервюто, че Русия ще "унищожи украинската армия" в района на Курск, предава и контролираната от руската държава агенция ТАСС.

Една трета от армията на Беларус е на границата с Украйна

Лукашенко също така отбеляза, че Беларус е била принудена да прехвърли почти една трета от армията си на границата с Украйна, тъй като се твърди, че Киев е разположил там повече от 120 хиляди военнослужещи.

Освен това той подчерта, че беларуско-украинската граница е „минирана както никога досега“, така че украинските въоръжени сили ще могат да я пресекат само с „огромни загуби“. ОЩЕ: 2500 руски войници на ръба на обкръжението: Какво подготвя ВСУ в Курск

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес