Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Луфтханза" спря временно полетите до Тел Авив и Техеран

17 септември 2024, 23:35 часа • 853 прочитания

Луфтханза“ съобщи, че спира всички полети до Тел Авив и Техеран до четвъртък, след като напрежението в региона нарасна след експлозиите на пейджъри в Ливан.

„Поради неотдавнашната промяна в ситуацията в областта на сигурността авиокомпаниите от групата Lufthansa решиха да преустановят всички връзки от и до Тел Авив (TLV) и Техеран (IKA) с незабавен ефект“, се казва в изявлението. „Това се отнася за периода до 19 септември включително“, се казва още в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Още: 1000 ранени в Ливан: Пейджърите на бойци на "Хизбула" се взривиха (ВИДЕО 18+)

„През този период израелското и иранското въздушно пространство ще бъде заобикаляно и от всички авиокомпании на Lufthansa Group.“ От Lufthansa добавиха, че следи отблизо ситуацията и „ще я оцени допълнително през следващите дни“.

Стотици пейджъри, използвани от членове на „Хизбула“, избухнаха на 17 септември в Ливан, убивайки най-малко девет души и ранявайки около 2800 души при взривове, за които подкрепяната от Иран бойна групировка обвинява Израел.

Още: "Хизбула": Израел е изцяло отговорен за взривените пейджъри

Групата Lufthansa, сред чиито превозвачи са също SWISS, Austrian Airlines и Brussels Airlines, през последните месеци многократно променяше разписанието на полетите си поради повишеното напрежение в Близкия изток, както и други авиокомпании.

Миналата седмица Lufthansa вече удължи спирането на полетите си до ливанската столица Бейрут до 15 октомври.

Още: Расте броят на жертвите след взривените пейджъри в Ливан (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес