Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Lufthansa отмени полетите си до критичните точки в Близкия изток

06 август 2024, 12:02 часа • 814 прочитания

Германският национален превозвач Lufthansa отмени в понеделник полети до критичните точки в Близкия изток поради съображения за сигурност. Новината съобщава Анадолската агенция. 

Напрежението в Близкия изток

Информацията идва на фона на влошаващата се ситуация със сигурността в Близкия изток след убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания в Техеран и твърдението на израелската армия за убийството на висш командир на "Хизбула" в Бейрут.

Припомняме, че междувременно светът очаква Иран да нанесе удар по израелска територия. ОЩЕ: Светът чака удар на Иран по Израел: Какво се знае и какви са сценариите?

Полетите

Германският национален превозвач спря връзките с Израел и столицата на Иран до 12 август включително. Срокът важи и за полетите до ливанската столица Бейрут. Полетите до Аман в Йордания и Ербил в Северен Ирак на този етап са отменени до 7 август. 

Дотогава компаниите няма да използват въздушното пространство над Ирак и Иран в резултат на нарастващото напрежение.

Забраната за полети важи за всички авиокомпании в групата, както и за товарни и пътнически самолети. В допълнение към основната авиокомпания, Lufthansa Group включва още Swiss, Austrian, Brussels Airlines и Eurowings. ОЩЕ: "Луфтханза" все още няма да лети до Иран и Ливан

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес