Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай потвърди втори случай на заразен с вируса зика

15 февруари 2016, 19:45 часа • 2430 прочитания

Китай потвърди втори случай на заразен с вируса зика, ден след като първият заболял беше изписан от болница, предаде Xinhua.

Пекин потвърди първия си потвърден случай на зика на 9 февруари.

Властите съобщават, че 34-годишен мъж е диагностициран с вируса, след като се върнал от Венецуела и получил треска, главоболие и виене на свят.

По-рано през деня стана ясно, че първи случай на заразяване със зика е регистриран в Русия. Това съобщи пресслужбата на Федералната служба за надзор в областта на защитата на правата на потребителите и благополучието на хората (Роспотребнадзор).

„В момента заразеният се намира в инфекциозна болница, състоянието му е задоволително. Провежда се медицинско наблюдение на членовете на семейството му, при които не са забелязани прояви на болестта, а резултатите от изследванията за вируса зика са отрицателни“, обяви ведомството.

Болният бил на почивка в Доминиканската република. При пристигането си в Москва не се е оплаквал от симптоми на болестта, но няколко дни след завръщането си състоянието му се влошило, имал температура и обрив.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес