Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: Няма да се огъна пред заплахите на Израел

30 юли 2024, 21:47 часа • 1733 прочитания

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заклейми скандалния пост на израелския външен министър Израел Кац в социалните мрежи, в който го заплашва, и заяви, че няма да се уплаши от подобни заплахи.

„Ние сме членове на нация, чийто национален химн започва с „Не се страхувай...“ Неуважителните послания на клоуните зад клавиатурите им няма да ни уплашат. Те не могат да спрат Тайип Ердоган да издигне гласа на истината“, заяви той в обръщение към членовете на управляващата от него Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Ердиган заяви, че независимо колко безобразен е Израел, те няма да могат да го спрат да изрича истината.

Още: Ердоган за откриването на Олимпиадата: Неморално към всички християни

В неделя Ердоган заяви, че Турция може да се намеси в Израел, за да спре убийствата. В публикацията на Кац се казва, че Ердоган върви по стъпките на Саддам и трябва да си спомни какво се случи в Ирак.

В отговор турското външно министерство напомни на Кац за съдбата на Адолф Хитлер, „извършител на геноцид“. „Нетаняху, друг извършител на геноцид, ще има същата съдба. Онези, които се опитват да унищожат палестинците, ще бъдат подведени под отговорност точно както геноцидните нацисти. Човечеството ще застане на страната на палестинците. Не можете да унищожите палестинците“.

Още: Израел настоя Турция да бъде изхвърлена от НАТО

Като отбеляза, че израелските варварства в Газа са превърнали блокирания анклав в най-големия лагер за изтребление в света, Ердоган заяви, че западните лидери и институциите, отговорни за осигуряването на международната безопасност, само са наблюдавали зверствата през последните 300 дни.

Той предупреди, че беззаконната израелска държава заплашва не само Палестина и Ливан, но и цялото човечество. „Израел е единствената държава в региона, която се стреми да гарантира сигурността си чрез агресия, кланета и заграбване на земя, действайки като терористична организация“, заяви Ердоган, цитиран от БГНЕС.

Още: Не му целуна ръка: Ердоган шамароса дете (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес