Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дрон се взриви на 100 метра от посолството на САЩ в Тел Авив - има пострадали (ВИДЕО)

19 юли 2024, 08:00 часа • 2043 прочитания

Дрон избухна и нанесе поражения в Тел Авив на 100 метра от посолството на САЩ.

Според очевидци, експлозията е станала на кръстовището на улиците "Бен Йехуда" и "Шалом Алейхем", на стотина метра от сградата на посолството на САЩ - в района има много дипломатически мисии и жилища на дипломати. Дотук има информация за 1 загинал - 50-годишен мъж, и 8 ранени. Убитият е с рани от осколки, предава CNN.

Израелската армия призна, че не е имало сирена за въздушна тревога и че атаката е била изненадваща. Местните сили за сигурност призовават хората да не пипат фрагменти от мястото на взрива. * Впоследствие, от израелската армия уточниха, че дронът е засечен, обаче станала човешка грешка и затова ПВО не се активирала:

Още: Руски петрол в морето: Хутите съсипаха два танкера и удариха машината на Путин (ВИДЕО)

Кой стои зад атаката

Йеменските бунтовници хути (хусити) поеха отговорност за "военната операция" в Тел Авив и обещаха да разкрият подробности, което стана по-късно. Техен говорител посочи, че бил използван дрон Jaffa, който израелските радари не могат да засекат. От американското посолство в Тел Авив казват, че няма пострадали граждани на САЩ, предава Axios.

Има информация, че през нощта САЩ са прихванали балистична ракета и три дрона, изстреляни от хусите към Израел, но четвъртият е успял да долети до Тел Авив.

Стрелба срещу посолството на САЩ в Ливан, има прострелян нападател (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес