Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

26 свободни места в Асеновградско по проект за младежка заетост

25 юли 2016, 17:08 часа • 2740 прочитания

Пет са свободните работни места за стажанти и 21 за младежи, желаещи да започнат обучение по проекта „Нова възможност за младежка заетост“ в Бюро по труда-Асеновград.

73-ма от асеновградска община са назначените на работа по тази схема за периода от старта на програмата през септември 2014 г. досега. Те се назначават за шест месеца. Част от тях преподписват сключения 6-месечен договор и остават да работят в конкретната фирма за постоянно.

На този етап, свободните позиции по проекта, които очакват да бъдат заети от младежи до 29 г. чрез Бюро по труда-Асеновград, за стаж са: един инженер-технолог в шивашката промишленост, двама готвачи и толкова сервитьори. Възможност за обучение ще имат 15 желаещи да придобият квалификация „машинен оператор – шиене на облекло“, един готвач и петима „обслужващи работници промишлено производство“.

Изискване към младите асеновградчани, които възнамеряват да кандидатстват, е да не учат или работят под каквато и да е форма. Не трябва да са собственици на фирми или земеделски производители, както и да не са участвали в подобни проекти и програми. Задължително условие е да нямат стаж по длъжността, за която кандидатстват с квалификацията си. „Към момента най-засилен интерес момчетата и момичетата от община Асеновград проявяват към шевната промишленост и производството на хляб.

Предпочитанията на висшистите по програмата са предимно с икономическа насоченост.“, съобщиха за Actualno.com от асеновградската Дирекция „Бюро по труда“.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес