Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още не е ясна причината за самолетната катастрофа в Бразилия

12 август 2024, 06:25 часа • 1051 прочитания

Все още не е ясна причината за самолетната катастрофа в Бразилия, която се случи миналата седмица близо до Сао Пауло. При самолетната катастрофа загинаха всичките 62 пътници на борда, предаде БГНЕС.

Още: Жертвите са 62: Открити са всички тела на загиналите при самолетната катастрофа в Бразилия

Открита е черната кутия

Разследващите са открили т.нар. черна кутия на самолета, съдържаща гласови записи и данни за полета, като предварителният доклад се очаква да бъде изготвен до 30 дни, заяви на 12 август ръководителят на бразилския център за разследване на авиационни произшествия Cenipa.

Видеозаписите от събитието показват, че небето е било видимо чисто, когато самолетът е започнал да се пада по спирала в необичайно кръгово движение.

Видеозаписи на катастрофата, анализирани от авиационни експерти, накараха някои да предположат, че върху самолета се е натрупал лед. Бразилският авиационен инженер и следовател Селсо Фариа де Соуза заяви, че е почти сигурен, че ледът е причинил инцидента, ако се съди по видеозаписи от катастрофата.

Движението на самолета

Самолетът е пътувал за Сао Пауло от Каскавел, в щата Парана, и се е разбил около 13:30 ч. (16:30 GMT) във Винедо, на около 80 км. северозападно от Сао Пауло. Самолетът е летял нормално до 13:21 ч., когато е спрял да отговаря на повиквания, а контактът с радара е бил загубен в 13:22 ч., се казва в изявление на бразилските военновъздушни сили. Самолетът не е съобщил за извънредна ситуация.

Още: Самолет с 62-ма на борда се разби в щата Сао Пауло, Бразилия (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес