Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп за сделката с политическите затворници: Пуснахме някои от най-ужасните убийци

04 август 2024, 08:18 часа • 2273 прочитания

Много лош прецедент и страхотна сделка за издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин - така кандидатът за втори мандат в Белия дом на републиканците Доналд Тръмп описа размяната, при която бяха освободени 16 политически затворници в Русия, но в замяна на осъден убиец и на осъдени за хванати руски шпиони на Запад: Русия и Западът с мащабна размяна на затворници в Анкара (ВИДЕО и ПЪЛЕН СПИСЪК)

"Страхотно е, че си ги върнахме, но това създава ужасен прецедент - искам да поздравя Владимир Путин за поредната страхотна сделка", каза кандидатът на републиканците, който е казвал в миналото, че ако пак стане президент, ще върне журналиста на The Wall Street Journal Еван Гершкович. Тръмп изрично посочи, че в замяна на освободените невинни са пуснати "някои от най-злите убийци" по света, като е доста явно кого визира: Убиецът Вадим Красиков е на свобода: Путин бил готов на всичко, за да си го върне? (ВИДЕО)

Никога не е имало такъв прецедент - Тръмп посочи Камала Харис като отговорна за случилото се и я описа за човек с ниско IQ (ниска интелигентност - ВИДЕО).

Позицията на Тръмп е в унисон на доста подобни мнения по въпроса - в западните медии се появи информация, че външният министър на Германия Аналена Бербок е била против освобождаването на Вадим Красиков и е отстъпила чак когато американският президент Джо Байдън лично се е обадил на германския канцлер Олаф Шолц и го е помолил Красиков да бъде разменен. Политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке коментира в профила си в Twitter, че е крайно време да стане ясно, че не бива да ходиш в Русия, защото след това се сключват сделки за освобождаване на невинни срещу пускане на убийци и шпиони. Всичко това поставя въпросът - какво стана с "не преговаряме с терористи"?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес