Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп ще стартира своя платформа за криптовалути

22 август 2024, 21:32 часа • 1152 прочитания

Републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп обяви предстоящото стартиране на платформа за криптовалути, представяйки я като алтернатива на банките и финансовите институции.

„Твърде дълго време средният американец е бил притискан от големите банки и финансовите елити“, написа Тръмп в своята социална мрежа Truth.

Тръмп не предостави подробности относно точното съдържание на проекта, наречен „Дефиантите“.

Още: Бионсе заплаши Доналд Тръмп със съд (ВИДЕО)

Двама от синовете на бившия американски президент, Ерик и Доналд младши, които оглавяват семейния конгломерат Trump Organization, през последните седмици описаха проекта като „цифров недвижим имот“.

Това може да се отнася до търговията с активи във виртуалните светове на метавселената или до метод, който позволява активите от реалния свят да се купуват и продават в токени, подобни на биткойн.

По време на своето президентство Тръмп наричаше криптовалутите измама, но след това коренно промени позицията си, представяйки се като „пробиткоин президент“, ако бъде избран през ноември.

Още: След опита за атентат: Тръмп зад бронирано стъкло на първия си митинг на открито (СНИМКИ)

По този начин той застава в опозиция на администрацията на Байдън, която се разглежда като привърженик на регулирането на сектора.

Съперничката на Тръмп за Белия дом Камала Харис, която е и вицепрезидент на Байдън, не е заела ясна позиция по нито един от двата начина, откакто стартира кампанията си миналия месец.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес