Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тръмп ще разтърси САЩ": Обама агитира за Камала Харис в Пенсилвания

11 октомври 2024, 06:25 часа • 684 прочитания

Бившият президент на САЩ Барак Обама се обяви страстно срещу Доналд Тръмп и в полза на вицепрезидента Камала Харис по време на митинг в колеж в Питсбърг, предаде БГНЕС. 

Още: Тръмп не иска втори дебат с Камала Харис

Обама е гласовит поддръжник на Харис, откакто тя се издигна начело на листата на Демократическата партия, след като президентът Джо Байдън се оттегли през юли след слабо представяне в дебатите срещу Тръмп, бившия президент на Републиканската партия.

Тръмп ще разтърси САЩ

Обама, чийто мандат в Белия дом приключи през 2017 г., все още е популярен сред партийната си база. Митингът, който той оглави в университета в Питсбърг и който се проведе, докато Харис прекара деня в кампания в Невада и Аризона, е първото от няколкото събития, които той планира да направи в щатите, където се водят битки, през следващите седмици.

„Разбирам защо хората искат да разтърсят нещата“, каза Обама пред тълпата от поддръжници. „Разбирам хората, които се чувстват разочаровани, чувстват, че „можем да се справим по-добре“. Това, което не мога да разбера, е защо някой си мисли, че Доналд Тръмп ще разтърси нещата по начин, който е добър за вас, Пенсилвания“.

Още: Седемте щата, които ще решат президентските избори в САЩ

Тръмп се интересува само от егото си и от пари

Обама каза, че Тръмп се интересува само от собственото си его и пари. Той подчерта, че Харис е израснала в средната класа и вярва в американските ценности, които противопостави на истините и умишлените опити за заблуда на Тръмп, включително напоследък относно реакцията на правителството на ураганите.

Той обяви, че изборите са колкото за характера и ценностите, толкова и за политиката, като същевременно изтъкна „конкретните планове“ на Харис по отношение на жилищата и данъците. „Камала е толкова подготвена за тази работа, колкото никой друг кандидат за президент не е бил“, каза той. „С Камала имате реални планове. С Тръмп - концепции за план“.

Обама се обърна и към избирателите мъже. Кампанията на Харис изпитва трудности с мъжете и Обама каза, че някои от тях приемат хулиганското поведение на Тръмп като признак на сила.

„Тук съм, за да ви кажа, че не това е истинската сила“, каза Обама. 

Още: Разкритие: Тръмп изпратил тайно тестове за Ковид на Путин по време на пандемията през 2020 г.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес