Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Само Бог предотврати немислимото да се случи

14 юли 2024, 18:10 часа • 1893 прочитания

В този момент е по-важно отвсякога да сме обединени и да покажем нашия истински характер на американци, оставайки силни и решителни и непозволявайки на злото да победи. Само Бог предотврати немислимото да се случи. Това написа Доналд Тръмп в социалната си мрежа Truth social в първи официален коментар след като бе ранен в ухото по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

Още: Тръмп с първи думи след опита да бъде убит

Извършителят е идентифициран - 20-годишният Томас Матю Крукс, той е убит на място от снайперист на Сикрет сървис. "Благодаря на всички, че мислихте и се молихте за мен. Няма да се страхуваме, а ще останем силни с нашата вяра и непоколебими пред лицето на злото. Изпращам обич към другите пострадали и техните семейства. Молим се за възстановяването на ранените, ще пазим в сърцата си паметта на убития гражданин. Наистина обичам нашата страна, обичам всички вас и очаквам с нетърпение да говоря с нашата велика нация тази седмица в Уисконсин", пише още той.

Още: Тръмп не го лови куршум: Митовете започнаха (ВИДЕО)

78-годишният бивш президент беше изведен от сцената с лице, обляно в кръв. Участник в митинга бе убит, а двама зрители - тежко ранени. Президентът Джо Байдън, който ще се изправи срещу Тръмп на президентските избори през ноември, заяви, че "в Америка няма място за такъв вид насилие".

Още: Фейк или не: Руски снаряди с надписи в подкрепа на Тръмп (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес