Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп с гръмка заявка: Поех куршум за демокрацията (ВИДЕО)

21 юли 2024, 08:52 часа • 2520 прочитания

Доналд Тръмп, който проведе първия си предизборен митинг на 20 юли, след като преживя опит за убийство, отхвърли опасенията, че е заплаха за демокрацията и триумфално заяви на ликуващата тълпа: "Миналата седмица поех куршум за демокрацията".

"Изобщо не съм екстремист", продължи той на митинга в размирния щат Мичиган, отхвърляйки съобщенията за връзките му с "Проект 2025" - радикален манифест в сянка, ръководен от близки до него фигури, който опонентите му характеризират като авторитарен и десен.

Още: Мултимилионер, подкрепящ Доналд Тръмп, финансира крайнодесни конспиративни групи

Подигравки към Байдън

Тръмп се подигра с конкурентната Демократическа партия, разтърсена от безпрецедентен натиск върху президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом на фона на опасенията за възрастта му и годността му да служи, ако бъде преизбран до 2029 г.

"Те нямат представа кой е техният кандидат... Този човек отива и получава гласове, а сега искат да му ги отнемат. Това е демокрацията“, заяви Тръмп пред 12-хилядната тълпа от страстни поддръжници.

Междувременно верните на Байдън привърженици продължиха да защитават изпадналия в затруднение президент, докато призивите към него да се откаже от кампанията си се засилват.

Още: Тръмп предупреди да не вярваме на "фалшивите новини", че победата му ще е изгодна за Русия: Офисът на Зеленски (ВИДЕО)

81-годишният Байдън и екипът са все още публично категорични, че той остава в надпреварата, въпреки че според някои доклади в най-близкото му обкръжение са започнали дискусии за това как точно може да се оттегли.

Тръмп след опита за покушение

Снимка: Getty Images

Дори когато Тръмп се отклони от типичната си блудкава предизборна реч, митингът представляваше забележителен момент, тъй като Тръмп се завърна на сцената точно една седмица след като стрелец се опита да го убие.

Кандидатът за президент на Републиканската партия се появи с нова, по-малка превръзка с телесен цвят на дясното си ухо, окървавено при нападението на 20-годишния стрелец на митинга в Пенсилвания, при което загина един случаен минувач.

Съобщава се, че охраната в зала "Ван Андел Арена" в Гранд Рапидс, Мичиган, е била засилена на фона на въпросите за пропуските на Сикрет сървис по време на митинга в Пенсилвания - въпреки че имаше малко видими признаци за засилено присъствие на органите на реда, пише БГНЕС.

Още: Ердоган се чу с Тръмп, за да обсъдят атентата

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес