Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп и Джей Ди Ванс заговориха за преврат срещу Байдън (ВИДЕО)

23 юли 2024, 17:04 часа • 1348 прочитания

Бившият американски президент и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп и неговият кандидат за вицепрезидент сенаторът Джей Ди Ванс са на мнение, че срещу действащия държавен глава Джо Байдън е извършен "преврат" от страна на Демократическата партия. Това стана ясно от тяхно интервю за Fox News, което беше записано на 20 юли, ден преди Байдън да публикува писмото си, че се отказва от надпреварата.

В интервюто Тръмп заявява, че лекарите на американския президент продължават да предоставят "прекрасен доклад" за здравословното му състояние. В същото време самият Тръмп бил забелязал как Байдън не може да се изкачи по стълбите.

След това журналистът задава въпрос дали призивите към Байдън да се оттегли могат да се нарекат "преврат" и Тръмп отговаря: "В известен смисъл, да".

Още: Камала Харис - новата боксова круша за руската пропаганда

"Ако Байдън не може да се кандидатира за президент, не е в състояние да изпълнява задълженията си на президент и искат да го отстранят, защото ментално не е способен да работи, се обърнете към 25-ата поправка (в Конституцията на САЩ, която определя реда за упражняване на правомощията на президента при предсрочното им прекратяване - в този случай вицепрезидентът става президент), вместо да правите това, което е политически най-изгодно за демократите", каза Джей Ди Ванс.

Още: Камала Харис е започнала да търси кандидат за вицепрезидент: Кои са в играта? (СНИМКИ)

Демократите се похвалиха с ръст на дарителите след оттеглянето на Байдън

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес