Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелецът срещу Тръмп е регистриран републиканец, щял да гласува за първи път сега

14 юли 2024, 10:19 часа • 6299 прочитания

20-годишният Томас Матю Крукс, когото ФБР идентифицира като нападателя на Тръмп, е известен със своите крайни възгледи и участието си в насилствени прояви, съобщи NBC. Той щял да гласува сега за първи път.

Стрелецът, когото ФБР успя да неутрализира, е споменаван няколко пъти в докладите на американските служби. Според неофициална информация той е арестуван многократно по обвинения за нарушаване на обществения ред и участие в безредици.

Още: Стрелецът срещу Тръмп е идентифициран като Томас Матю Крукс (ВИДЕО)

Съгласно официална информация, цитирана от CNN, Крукс е бил регистриран като гласоподавател на Републиканската партия в Пенсилвания. Тръмп е подкрепян от републиканците за президент на САЩ, през 2016 година влезе в Белия дом именно като кандидат на републиканците.

Той е бил регистриран като донор за крайнолява политическа група (Progressive Turnout Project), която дава подкрепа през платформата на демократите ActBlue, според списък в базата данни с гласоподаватели на Пенсилвания, който съответства на неговото име, възраст и адрес в Бетел Парк. The New York Times съобщава, че Крукс дарил 15 долара на въпросната платформа.

Бащата на стрелеца е специалист по психично здраве в Пенсилвания.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес