Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социолози: Камала Харис може да се справи по-добре от Байдън срещу Тръмп

07 юли 2024, 14:27 часа • 2097 прочитания

Последните социологически проучвания сочат, че Камала Харис може да се справи по-добре от Байдън срещу Тръмп, въпреки че ще се сблъска с ожесточена конкуренция, пише Reuters. 

Всъщност вицепрезидентът Харис ще бъде естественият наследник на президента Джо Байдън, ако той се подчини на нарастващия натиск и се оттегли като кандидат на демократите на изборите през 2024 г., казват висши демократи.

Натискът идва след неуспешния дебат с Тръмп, в който няма човек да е на мнение, че Байдън се е представил добре. ОЩЕ: Алцхаймер срещу Наполеон: Тръмп смаза Байдън на първия дебат

Ситуацията около Камала Харис се е променила

Припомняме, че миналата година за мнозина в Белия дом и екипа на кампанията на Байдън Харис беше отговорност за кампанията. Ситуацията обаче се е променила значително оттогава, казаха представители на Демократическата партия, тъй като тя пристъпи напред към правата на аборт и ухажваше младите избиратели.

Сега партийни дарители, активисти и служители се питат: Има ли тя по-добър шанс от Байдън да победи Доналд Тръмп, въпреки че Байдън многократно заяви, че остава в надпреварата. ОЩЕ: Глас от лагера на демократите: Байдън трябва да отстъпи, Камала Харис е единственият ни шанс 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес