Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ще се промени ли Тръмп след опита за атентат": Говори Соломон Паси

15 юли 2024, 07:50 часа • 1001 прочитания

Големият въпрос е не дали опитът за покушение срещу Доналд Тръмп ще промени хода на предизборната борба в САЩ, а колко ще се промени Тръмп след опита за покушение. Това заяви пред БНТ президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси. 

Още: Мелания Тръмп наруши мълчанието: Ето какво е осъзнала, по време на атентата

По думите му нито един от европейските политици не е казал, че дори Тръмп да убие човек на улицата, неговите избиратели няма да го осъдят. 

Тръмп ли ще е новият-стар президент на САЩ?

Според него Джо Байдън е реагирал като нормален европейски политик. Какви са големите мерки, които могат да се вземат срещу радикализацията. Когато една европейска държава пропадне политически, останалите 26 държави трябва да подадат ръка, за да я измъкнат, подчерта Соломон Паси.

Според Паси трябва да се ограничи разпространението на оръжие в САЩ.

Журналистът Огнян Дъскарев пък е на мнение, че опитът за покушение и атентат срещу Доналд Тръмп, ще му осигури победата на президентските избори в САЩ. "Спаси го това, че си обърна главата, за да покаже някаква диаграма. Бог му запази живота", каза Дъскарев. 

Той запита и как охраната е допуснала да се случи такова нещо срещу Тръмп. 

Дъскарев не смята, че Джо Байдън ще напусне кампанията, но най-любопитното е какво ще стане с демократите и дали те ще продължат с езика на омразата срещу Доналд Тръмп. 

Още: "Семейство Симпсън" предсказа опита за атентат срещу Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес