Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ли дебат между Байдън и Тръмп? И медиите в САЩ това се питат

14 април 2024, 20:13 часа • 2033 прочитания

Дванадесет новинарски организации призоваха  предполагаемите кандидат-президенти на САЩ Джо Байдън и Доналд Тръмп да се съгласят на дебати, като изтъкнаха, че това е „богата традиция“, която е част от всяка кампания за общи избори от 1976 г. насам.

Настроенията на двамата опоненти

Докато Тръмп, който не участва в дебатите за номинацията на републиканците, изрази готовност да се изправи срещу съперника си през 2020 г., президентът демократ не се ангажира да дебатират отново, пише The Associated Press. ОЩЕ: В САЩ признаха, че програма на Байдън за електромобили е провал

Медиите изпратиха писмо

Призивът си организациите отправиха в писмо, подписано от от ABC, CBS, CNN, Fox, PBS, NBC, NPR, Associated Press и други. 

Новинарските организации смятат, че не е твърде рано всеки щаб да заяви публично, че ще участва в трите президентски и един вицепрезидентски форуми, определени от безпартийната комисия за президентски дебати.

„Ако има нещо, за което американците могат да се споразумеят през това поляризирано време, то е, че залозите на тези избори са изключително високи“, се казва в съвместно изявление на организациите. „На този фон просто няма заместител на кандидатите, които дебатират помежду си и пред американския народ, техните визии за бъдещето на нашата нация", изтъкват новинарските организации. ОЩЕ: Тръмп: Всеки щат сам да решава дали да забрани абортите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес