Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ дават нови оръжия за Украйна и помощ за F-16

30 юли 2024, 08:07 часа • 3037 прочитания

Два нови пакета военна помощ обявиха САЩ за Украйна. Първият е от 200 млн. долара, а вторият – 1,5 млрд. долара, като той е част от Инициативата за сигурност на Украйна: Счетоводна грешка носи още 2 млрд. долара от САЩ за украинската армия (СНИМКИ)

Какво дава САЩ като оръжие на Украйна? На първо място са посочени ракети "земя-въздух" за ПВО системите НАСАМС. Това може да се разглежда и като косвена помощ за F-16, специално заради въоръжението на изтребителите – защо, научете в този анализ: Бъдещето на F-16 в Украйна: The Washington Post с мрачна картина. The Wall Street Journal потвърждава косвения сигнал - източник на вестника казва, че САЩ ще оборудват F-16 за Украйна с модерни оръжия, включително ракети "въздух-земя", комплекти за умни бомби и модерни ракети "въздух-въздух".

Освен това сега САЩ дават – ракети RIM-7 за украинската ПВО, оборудване за електронно заглушаване, боеприпаси за ракетните системи за залпов огън HIMARS, 155-мм и 105-мм снаряди, 120-мм боеприпаси за минохвъргачки, противотанкови ракети TOW и Javelin.

Пълен списък на английски език – ТУК!

Още: Германия предостави на Украйна още 8 танка „Леопард“, кораби и радари

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес